неділю, 8 грудня 2013 р.

За рамками звичайного класу


Освітній геокешинг. Використання інформаційно-комунікаційних технологій — це не обов’язково робота за комп’ютером, у класі.  В нашій практиці є досвід використання інформаційних електронних засобів, що допомагає розширити межі освітнього простору і вивести його за рамки звичайного класу. Цей напрямок отримав назву — освітній геокешинг.
Це захоплююча гра, в якій присутні: подорож, знаходження місця розташування заданих об’єктів, пошук інформації про об’єкти, відповіді на запитання.

Всі завдання під час гри допомагає виконати прилад, який називається GPS – навігатор. Він приймає радіосигнали від супутників, що є підставою для повідомлення користувачеві координат точок, швидкості руху, відстані до заданого об’єкту. Створення і пошук тайників перетворюється в активний пізнавальний процес, який наповнює навчання новим практичним значенням.

В наший школі ігри проходили під назвою «Острів знань», де учнів чекали питання з різних галузей знань. Напрямок технології, яку ми вибрали може використовуватися не тільки для навчання сучасним технологіям, але і для навчання з таких предметів, як географія, література, трудове навчання, правознавство, соціологія та інші. Учасники гри вчаться користуватися новим приладом, робити цифрові фотографії, проводити дослідження, знаходити відповіді на питання. Учні в команді самостійно розробляють стратегію гри.
Загальна ідея — одні ховають, інші шукають. Вчитель ховає «тайник» і визначає зміст «скарбу». Учень – шукач скарбів, мандрівник, який визначає географічні координати схованки, виконує завдання і повідомляє про них.
,


     Одне із завдань, яке ставилося у цих іграх,— це активна комунікація учнів з іншими людьми. Уміння спілкуватися і знаходити в результат цього потрібну інформацію, вирішувати проблему спільно, залучати різних людей – важливе завдання освіти.

    

1 коментар:

  1. Ми в нашій школі тричі проводили цю гру. Але завдяки Вашій розповіді, Ольго Миколаївно, знову з'явилося бажання провести її в черговий раз.

    ВідповістиВидалити