суботу, 22 березня 2014 р.

Конкурси програми

Конкурс проектів для спільноти
Запрошуємо учнів, що пройшли чи проходять курс «Комп’ютерні технології для місцевої спільноти» програми Intel «Шлях до успіху» до участі у Всеукраїнському конкурсі проектів «Наш проект для спільноти» - 2014. 

Прийом і реєстрація конкурсних заявок та робіт триватиме до 25 травня 2014 року.

Хто може взяти участь?

Участь у конкурсі можуть взяти команди (малі групи) з 3-5 учнів, що створили та реалізували проекти в рамках курсу «Комп’ютерні технології для місцевої спільноти» програми Intel® «Шлях до успіху».
Соціальний проект має бути розроблений та виконаний учнями в ході навчання за курсом «Комп’ютерні технології для місцевої спільноти». 

Як надіслати заявку?

До 25 травня 2014 р. надішліть на електронну адресу rmc.ukraine@gmail.com або на CD-диску звичайною поштою на адресу програми такі документи: 

·                     Заявка на участь у конкурсі
·                     Роботу команди учнів – мультимедійну презентацію
·                     Опис реалізації проекту
Як визначається переможець?

До складу Конкурсного журі запрошено керівників програми, тренерів, спеціалістів з моніторингу і фасилітаторів, що мають досвід роботи за програмою, переможців минулорічних конкурсів. Участь у роботі Конкурсного журі є безоплатною та виконується на громадських засадах.

Критерії оцінювання робіт: 
·                     Соціальний проект має бути розроблений та виконаний учнями в ході навчання за курсом «Комп’ютерні технології для місцевої спільноти».  
·                     Презентація проекту відповідає вимогам конкурсу. 
·                     Опис виконання учнями проекту (зроблений фасилітатором) відповідає вимогам конкурсу. 
·                     В проекті демонструється значення Програми для місцевої спільноти. 
·                     Роботи демонструють базовий рівень ІКТ-компетентності учасників (використані всі комп'ютерні технології, які вивчаються за програмою: текстовий редактор, електронні таблиці/діаграма, програма для малювання). 
Переможці отримають диплом І, ІІ і ІІІ ступеня та призи, найкращі роботи будуть відзначені дипломами лауреатів, а всі інші отримають свідоцтва учасників. 
 Детальна інформація та вимоги конкурсу - http://uspih.iteach.com.ua/contest/projects

Конкурс статей про програму
Запрошуємо авторів опублікованих статей про програму Intel "Шлях до успіху" до 1 серпня 2014 р. взяти участь у Всеукраїнському конкурсі статей про програму Intel «Шлях до успіху»!  Конкурс проводиться в трьох номінаціях:
·                         Наукова стаття у фаховому виданні. Для статей, опублікованих в офіційному науковому виданні, що внесено до переліку фахових видань ВАК України (у т.ч. в електронних фахових виданнях ВАК). 
·                   Науково-популярна стаття. Для статей, опублікованих у виданнях для широкої громадськості чи педагогічної спільноти (газети, журнали, збірники статей). 
·                           Стаття учнів-учасників програми. Якщо автор статті не старший 18 років. 
Хто може взяти участь?

Всі зацікавлені автори опублікованих статей про програму Intel "Шлях до успіху". 
Зверніть увагу: приймаються лише статті, вже опубліковані у друкованих паперових виданнях (журналах, збірниках, газетах, шкільних тижневиках). Статті, що опубліковані в інтернет-виданнях або ніде не оприлюднені, не приймаються до розгляду. Винятком є номінація «Наукова стаття у фаховому виданні», куди приймаються публікації з електронних фахових видань ВАК України

Як надістали заявку?

До 1 серпня 2014 р. надішліть на електронну адресу konkurs@uspih.iteach.com.ua або звичайною поштою на адресу програми такі документи: 

1.        Заявка на участь у конкурсі (де автор сам вказує номінацію).
2.       Текстову авторську версію статті у форматі .doc (тільки якщо ви пересилаєте електронною поштою). 
3.     Файл сканованої статті у форматі .pdf чи .jpg (якщо ви пересилаєте електронною поштою) АБО паперову вирізку статті чи її ксерокопію (якщо ви пересилаєте звичайною поштою). 
Як визначається переможець?

До Журі конкурсу запрошуються зовнішні експерти, які мають досвід у науковій, журналістській, педагогічній публіцистиці. Кожен з членів журі буде оцінювати роботу за критеріями відповідної номінації (див. нижче) і переможці визначаються за максимальною сумою балів усіх критеріїв.  

Наукова стаття у фаховому виданні має містити:
·                     вступ – обґрунтована актуальність теми, загальний опис проблеми дослідження та її зв’язок з важливими практичними завданнями;
·                     наявність посилань на останні видання та публікації з теми дослідження, визначення невирішених аспектів заявленої проблеми публікації; 
·                     чітке визначення об’єкту, предмету, мети, завдання і методології дослідження;
·                     зрозумілий і обґрунтований виклад матеріалу;
·                     наявність висновків, прогноз перспектив дослідження.
Науково-популярна стаття має:
·                     висвітлювати актуальні, цікаві аспекти, проблеми, результати Програми; 
·                     зрозумілий і легкий стиль подачі матеріалу;
·                     оригінальний підхід до висвітлення і подання теми;
·                     показувати знання і розуміння Програми; 
·                   судження побудовані логічно і взаємопов’язано, висунуті тези супроводжуються аргументацією, наводяться різні точки зору і їх оцінка автором.
Стаття учнів-учасників програми має висвітлювати цікаві аспекти програми та власний досвід, містити знання та розуміння цілей Програми; має бути написана грамотно, зрозуміло, з використанням різноманітних виражальних засобів.   
Переможці отримають диплом І, ІІ і ІІІ ступеня та призи, найкращі роботи будуть відзначені дипломами лауреатів, а всі інші отримають свідоцтва учасників.
Детальна інформація - http://uspih.iteach.com.ua/contest/articles
  Конкурс фотографій про професії
Запрошуємо учнів, що пройшли чи проходять курс «Комп’ютерні технології і майбутня професія» програми Intel «Шлях до успіху» до участі у Всеукраїнському конкурсі фотографій «Комп’ютер на роботі». 

Прийом і реєстрація конкурсних заявок та робіт триватиме до 01 травня 2014 року

Хто може взяти участь?
Участь у Конкурсі можуть брати учні, що навчаються або навчалися за курсом «Комп’ютерні технології і майбутня професія» Програми «Шлях до успіху».

Конкурс проводиться в двох номінаціях:

·          «Комп’ютер, що допомагає у роботі»: фоторобота, що ілюструє те, як навчання комп’ютерній грамотності сприяє у професійному житті – виборі майбутньої професії, під час роботи за тією чи іншою професійною спеціальністю (з перелічених в курсі «Комп’ютерні технології та майбутня професія» або будь-якій іншій професійній діяльності). 
·               «Посміхаємося з комп’ютером»: фоторобота гумористичного характеру, що ілюструє незвичне або кумедне  використання комп’ютера під час роботи за тією чи іншою професійною спеціальністю (з перелічених в курсі «Комп’ютерні технології та майбутня професія» або будь-якій іншій професійній діяльності). 
У Конкурсі беруть участь роботи тільки в електронному вигляді. 
Від одного автора може прийматися не більше трьох робіт. 
До участі у Конкурсі приймаються чорно-білі та кольорові фотографії без рамок в електронному вигляді у форматі JPG або JPEG.
Фото може бути зроблене як плівочним фотоапаратом (з подальшим скануванням), так і цифровою фотокамерою, в т.ч. за допомогою мобільного телефону. Знімок може бути оброблений у будь-якій програмі. 

Фотографії зкопійовані з мережі Інтернет НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ! 

Як надіслати заявку?

До 1 травня 2014 р. надішліть на електронну адресу rmc.ukraine@gmail.com або на CD-диску звичайною поштою на адресу програми такі документи: 

·            Заявка на участь у конкурсі, що включає опис коли, де і за яких обставин зроблене фото. Що надихнуло авторів на ідею саме такого знімку (3-5 речень).  
·            Фоторобота. 
Як визначається переможець?

Оцінювання робіт буде здійснюватися учасниками Програми шляхом відкритого голосування у розрахунку - 1 голос від кожної групи, що працює/працювала за програмою.
Попередню оцінку конкурсних робіт на відповідність формальним вимогам Конкурсу здійснює Оргкомітет. За результатами розгляду приймається рішення про допуск роботи до участі в Конкурсі.
До голосування запрошуються всі групи учнів разом з фасилітатором, які працюють за Програмою. 
Група має колективно обрати одну-три кращі на їх думку фотографії серед робіт, розміщених на сторінці Конкурсу
Форма для голосування буде опублікована на сайті програми з 10 травня 2014 року. 
Переможець Конкурсу нагороджується дипломом переможця, а учасники, чиї роботи відповідають умовам даного Положення про Конкурс відзначаються – дипломами лауреатів Конкурсу.  
П’ять фоторобіт, що наберуть найбільшу кількість балів, будуть використані в  якості ілюстрацій при виданні інформаційної продукції Програми. Детальна інформація та вимоги конкурсу - http://uspih.iteach.com.ua/contest/photo

Немає коментарів:

Дописати коментар