неділю, 1 червня 2014 р.


ЗАХИСТ ПРОЕКТІВ -2014

Очаківська ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів ім. П. П. Шмідта
м.Очаків, Миколаївська область



Програма Intel® “Шлях до  успіху”  спрямована на розвиток в школярів  навичок, необхідних у  дорослому  житті, щоб бути успішними в умовах  економіки знань 21 століття. Учні  навчаються не  тільки  інформаційним    технологіям,  але  й  здобувають  навички    критичного  мислення,  кооперативного  навчання та проектної діяльності, які  є основами особистісно-орієнтованої  освіти.
Так, протягом 2013-2014 навчального року учні 7 класу  ЗОШ №2  ім. П. П. Шмідта  навчалися за курсом «Комп'ютерні технології для місцевої спільноти».
Спочатку діти не зовсім розуміли, що це не інформатика, а курс, який викладається за допомогою інформаційних технологій. Для того, щоб робота мала результат, фасилітатор запропонував учням разом створити правила, яких повинен дотримуватись кожен учасник програми.
В першому семестрі діти працювали з різними програмами та виконували вправи, працюючи в парах. Зокрема, це були такі програми, як графічний редактор Paint , редактор Draw, текстовий редактор, електронні таблиці, мультимедійні презентації.
Учні створювали поштову марку, малюнок робочого столу, оголошення, візитну картку,  календар, адресну книгу, робили опитування, створювали кошторис, мультимедійну презентацію та інші.
Виконуючи всі вище перераховані вправи учні:
·                   навчилися застосовувати інформаційно-комунікаційні технології для розв’язання різноманітних проектних задач;
·                   відповідально ставитись до подій і явищ суспільного життя громади;
·                   визначати власну активну життєву позицію;
·                   встановлювати цілі, спрямовані на розвиток своєї спільноти.
В другому семестрі діти працювали командами, адже перед ними було поставлено завдання – виконати соціальний проект на одну із тематичних груп (подорожі, парк, стихійні лиха, довкілля, проблеми громади).
Так як учнів в класі дуже багато (33 учні), то вони були розділені на 7 команд (по 4-5 учнів).
Спочатку діти висловили свої думки з приводу того, які проблеми існують і нашому місті, після чого вибрали тему свого проекту. Потім спланували свою роботу, розподілили обов’язки, затвердили у фасилітатора та поступово реалізовували свої плани в реальне життя.
Загалом було виконано такі проекти: «Чистота врятує світ», «Спорт для молоді», «Допоможи книзі», «Зробимо світ мудрішим», «Безпека на воді», «Світ  як вода, чим чистіший, тим кращий», «Врятувати біосферу моря».
Кожен із цих проектів втілений в життя. Можливо учням не вдалось повністю вирішити кожну із цих проблем повністю, але перші кроки вже зроблено і вони горді за те, що в своєму віці можуть допомогти громаді зробити наше місто кращим.
Завдяки  програмі  Intel ® «Шлях  до  успіху»  учні зрозуміли, що можна  використовувати комп’ютер не лише для пошуку інформації в Інтернеті, а й для  створення  ілюстрацій,  написання  текстів,  розв’язання  математичних  задач  та  підготовки  презентацій. 
Працюючи  разом,  ми зможемо досягти дуже багато, втілили наші мрії в життя.


ВІДГУКИ УЧНІВ


Зробивши проект, ми отримали дуже багато знань, умінь та навичок, а перш за все ми допомогли спільноті. завдяки роботі над проектом ми здружились, навчились працювати разом.

Працюючи над проектом ми зрозуміли наскільки важливо допомогати один одному. Програма Intel ® «Шлях  до  успіху»  допомагає людям змінити свою думку про комп'ютер  и його можливостях.

Нашій групі сподобалось вивчати курс «Компютерні технології для місцевої спільноти». Ми навчились не тільки комп'ютерним навичкам, а працювати разом, допомагати спільноті, робити перші кроки до здійснення наших мрій.

2 коментарі:

  1. Чудова робота, Маріє Петрівно! Сподіваюсь, що Ви вже надіслали матеріали на конкурс "Наш проект для спільноти"- 2014.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, дуже приємно! Звичайно.

    ВідповістиВидалити